Over Flora

Flora Wigleven

Mijn belangstelling voor de kunst ontstond al in mijn kindertijd. Mijn grootste wens was het hebben van een échte schilderskist met tubes olieverf!  Toen ik 10 jaar was kréég ik hem, mijn kistje met verf én penselen!

Wat mij boeide waren de kleuren en het licht, dat probeerde ik dan ook in tekeningen weer te geven. Later kwam er het spelen met lijnen en vormen bij maar vooral ook het oog voor detail en de verhoudingen. Langzaamaan begon ik, dat wat ik waarnam, op papier en linnen tot uitdrukking te laten komen. Het dagelijkse ritme van  gezin en werk maakten dat het schilderen op een laag pitje kwam te staan. Maar nadat ik was gestopt met mijn werk als doktersassistente en voetreflexzônetherapeut kon ik mij volledig richten op het schilderen.

Ik ben een autodidact, heb geen opleiding genoten aan een Kunstacademie. Door het volgen van cursussen bij twee getalenteerde kunstschilders, Aad Hofman uit Vlaardingen en Evert Schellens uit Hillegom én door eigen bevindingen leerde ik de mogelijkheden om in mijn kunst een illusie van driedimensionaliteit te creëren.

Kleurschakeringen, vorm, verhoudingen, beweging en vooral het licht spelen een belangrijke rol bij de keuze van de onderwerpen. Een voortdurende zoektocht naar harmonie. Sámen vormen zij uiteindelijk een verstilling in de tijd, het schilderij!

Mijn werken omvatten realistische – en surrealistische weergaven van de werkelijkheid. Ook het abstracte wordt voor mij steeds meer een uitdaging. Het geeft een extra dimensie om mijn innerlijke belevingen en waarnemingen op het doek te zetten.

In mijn atelier staan de olieverven, pastels en acryls te wachten op de bewegingen van mijn penseel. Dít zijn de materies waarmee ik werk. Het geeft enorm veel plezier om te schilderen, ondertussen luisterend naar mooie muziek en dan de voldoening te voelen als een doek voltooid is!

Schilderen is een geheimtaal,
een bijzonder mengsel van vorm, kleur, materie en beweging.